WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - ZVK Celtic Houthalen '94  2 - 5  (1-1)

DATUM 08-10-2010  21:15

DOELPUNTEN 1’ 0-1 SALMY Nordin, 22’ 2-1 VAN SEGELEN Jeroen, 17’ 1-1 DESMEDT Alexander, 33’ 2-2 SALMY Nordin, 34’ 2-3 SALMY Nordin, 37’ 2-4 BOMBOI Sandro, 38’ 2-5 ACHADOUD Omar

VERSLAG Celtic trok zonder verdediger op naar Meeuwen. Vescera (nog niet speelgerechtigd), Teodori (knie) en Abidar (knie) waren niet erbij voor de derby in Meeuwen. Ribeiro weigerde zélf het tenue aan te trekken en trekt daarmee de kaart van opkomende talenten bij de beloften Hasdo en Karadogan. Celtic komt (net als vorig seizoen in Meeuwen) al meteen op voorsprong als Salmy doelman Witters verrast bij zijn eerste uithaal, 0-1. Een mentale tik voor Meeuwen dat pas 3’ voor de koffie aan de op dat moment verdiende gelijkmaker komt. Meeuwen komt meteen na de rust op voorsprong via Van Segelen die doelman Heilmann op het verkeerde been zet, 2-1. Na die voorsprong krijgt Meeuwen nog enkele halve kansen op de 3-1, maar Celtic blijft het gevaarlijkst ondanks niet zo denderend voetbal. Het duurt tot de 33’ vooraleer Salmy kan recupereren en onhoudbaar binnen schiet, 2-2. En minuutje later komt Salmy knap naar binnen en schiet Houthalen terug op voorsprong met het mooiste doelpunt van de avond in de winkelhaak, 2-3. Celtic dicteert de wet nu en Bomboi lobt de 2-4 tegen de netten in de rebound. Boeken dicht voor een verdienstelijk Meeuwen dat nog een 5e doelpunt te slikken krijgt wanneer Celtic snel uitbreekt en Achadoud aan de 2e paal binnentikt. Al bij al een leuke partij waarin Celtic voldoende had aan ongeveer 7’ flitsend en dominerend voetbal om een verdienstelijk Meeuwen op de knieën te krijgen.